PÄKÄPAIMENEN ME UUTISET KOIRAT KASVATIT PENNUT KUVAT YHTEYSTIEDOT


ME
Sakkimme asustaa Lempäälässä, aivan Tampereen vieressä. Laumaan kuuluu minun lisäkseni aviomieheni Tero, tulevat koiraharrastajat Enna (08/10), Mila (08/13) ja Oili (7/15) sekä tietysti viisi koiraamme. Pihapiirissä pyörii lisäksi tällä hetkellä kissoja, lampaita, pupuja ja lehmiä. Toimeentulomme saamme tällä hetkellä lihakarjan kasvatuksesta. Lisäksi minä olen koulutettu hieroja ja koirahieroja, joten keikkaluontoisesti olen tehnyt myös näitä hommia. Valokuvaajan ammattitutkintokin on takataskussa ja näitä hommia teen sivussa myös. Koirapuolella olen suorittanut joitakin kursseja (olen mm. tokon liikkeenohjaaja ja koulutusohjaaja, lisäksi minulla on koetoimitsijakortti PK-puolelle ja olen tunnistusmerkitsijä) sekä olen kouluttanut TOKOa seurassani LeVeK:ssä muutaman vuoden. PK-puoli tuntuu "omimmalta", mutta lasten myötä ovat metsälajit saaneet pääsääntöisesti jäädä. Olen myös pelastuspuolella ollut jokusen vuoden mukana, mutta tämäkin on jäänyt toistaiseksi historiaan. Toivottavasti lasten kasvaessa voin taas joku päivä palata hakumetsään itikoille itseäni syöttämään.

Elämämme pyörii siis vahvasti eläimien ympärillä, eikä koirien jälkeen aikaa muille harrastuksille juuri jää. Lisäksi lapsien syntymän jälkeen on sekin vähäinen ylimääräinen aika jäänyt ja tuskin lähivuosina suuremmin lisääntyykään. Tero vain yrittää pysyä minun, lasten ja harrastuksieni perässä, siinä riittääkin työtä jo ihan tarpeeksi yhdelle miehelle. Terolle kuuluu kuitenkin päävastuu sivujen teosta ja muiden minun päähänpistojeni toteuttamisesta. Vuosien varrella on tainnu Tero jo oppia, että meille saattaa kotiutua vaimon loistavista ideoista johtuen milloin lemmikkilehmiä, hiirikissoja navetalle hommiin tai koiranpentuja Jenkeistä tilattuna!
Oma koiraharrastukseni alkoi varsinaisesti -00, kun sain bordercollie Bedan. Tätä ennen meillä oli sekarotuinen Turo, joka tuli meille minun ollessani 6v. Turon kanssa emme tehneet mitään muuta kuin opettelimme elämää koiraperheenä. Bedan kanssa käytiin pentukurssilla, harjoiteltiin agilitya ja taidettiin me käydä metsälajeihinkin tutustumassa. Bedan kanssa kisattiin ainoastaan tokossa, agilityssa vain epävirallisissa. Beda opetti paljon ja ilman sitä tuskin olisin tässä "jamassa" harrastuksien suhteen. Lisäksi pieni sininen varmisti, että teini-iässä oli aina joku, jolle purkaa murheet. Koiramaailma (ja bordercolliet) tuli ja vei mennessään.

Bedan jälkeen on laumaa siunaantunut enemmänkin. Itse olen ohjaajan kehittynyt huomattavasti, mutta onhan tässä jo muutama koirakin ollut. Kasvatustyöni aloitin 2008, jolloin syntyi Päkäpaimenen ensimmäinen pentue. Kovin usein ei pentueita ole ollut, yhteensä tällä hetkellä kuusi pentuetta kymmenessä vuodessa. Kasvatustyöni tulee olemaan jatkossakin pienimuotoista. Tällä hetkellä ei pentusuunnitelmia ole, mutta aika näyttää miltä tilanne näyttää joskus 2020 jälkeen. Minulle harrastaminen koirien kanssa on tärkeämpää kuin pentujen teetättäminen, joten kasvatustyö jatkuu niin kauan kun se tuntuu mielekkäältä ja tällä hetkellä se ei ole kovinkaan mielekästä puuhaa.