PÄKÄPAIMENEN ME UUTISET KOIRAT KASVATIT PENNUT KUVAT YHTEYSTIEDOT


UUTISET


Vuoden 2018 uutiset | Vuoden 2017 uutiset

28.11.2016

Aloitetaan huonoilla uutisilla. Viikko sitten Khiiltä (PP Melekosta Menoo) löytyi OCD ja viime keskiviikkona oli jo leikkaus. Khii on nyt kovaa vauhtia toipumassa ja toivommekin, että poitsusta tulee vielä täyspainoinen harrastuskoira operoinnista huolimatta. Nyt vain kaikki peukut ja varpaat pystyyn Khiin tervehtymisen puolesta!

Paula ja Jokru ahkeroivat agikisoissa, saaden peräti kaksi nollaa (ja LUVAa) kakkosissa viime lauantaina! Onnea miljoonasti! Pienestähän ne nollat on kiinni olleetkin, joten oli jo aika onnistuakkin ;)

Roihu käväisi rally-tokon piirinmestaruuksissa (olimme siis LeVeK:n joukkueessa, hieman painostettuina) ja taisimme raapia kasaan pisteitä 77 ja toisiksi tultiin. Ei huonosti, tällä treenaamattomuudella. Katellaan sitten ensi vuodelle lisää kisoja, jos vaikka talvella reenattaisiinkin.
28.09.2016

Olipas taas upea viikonloppu! Sunnuntaina Bingo (PP Käry Kävi) kurvaili 3-luokkaan Tanjan ohjaamana! Voittonollalla jälleen! Nyt sitten alkaakin SERTien keruu ja tietty karsintanollien. Onnea Tanja ja B!

Lauantaina me puolestaan Roihun kanssa käväistiin viestikokeessa parin vuoden tauon jälkeen. Hyvin vähäisellä treenillä kokeiltiin onneamme ja näytti kannattavan, Roihulle VK2 pistein 282, maasto 199, tottis 83 ja voitto (tosin meitä oli vaan kaksi tässä luokassa). On se vaan niin mainio! Minunhan ei enää pitänyt PK-lajeja kisata sen kanssa, mutta kun kisat oli lähellä ja paikkakin saatiin, niin pakkohan se oli koittaa.

Sunnuntaina meillä kävivät myös Noita (PP Muitta Mutkitta) ja Roosa (PP Minkäs Mahdat) katselemassa lampaita. Roosa löysi jo turbovaihteen (muttei jarrua), Noitaa vielä vähän jänskätti ja kakka oli hyvää...uudestaan taas piakkoin!
23.09.2016

Chico käväisi viime viikonloppuna luonnetestissä ja lopputulokset +174p. ja laukausvarma.

Toimintakyky +1a kohtuullinen
Terävyys +3 kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu +3 kohtuullinen hillitty
Taisteluhalu +2a kohtuullinen
Hermorakenne +1a hieman rauhaton
Tempperamentti +3 vilkas
Kovuus +1 hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +3 hyväntahtoinen luoksepäästävä avoin

Geenitestituloksiakin tuli lisää, Keno ja Bingo ovat CEAn osalta kantajia, Kikka puolestaan normaali.
17.09.2016

Kiirettä pitelee, mutta pitää päivitellä ahkerien kasvattien tuloksia. Jokru (PP Kahta Kauheampi) kävi kokeilemassa TOKOkokeessa osaamistasoansa ja aika hyvältä näytti! ALO1 pistein 186 ja kp vielä kaupan päälle! Tällä irtosi myös luokkavoitto. Onnea hurjan paljon taitaville!

Bingo kurvaili taas puolestaan agikisoissa, pari voittoa, mutta vain yksi LUVA. Enää yhtä uupuu, niin tämä parivaljakko on kolmosissa. Tuskinpa Tanjalla ja Bingellä kauaa menee nousussa, jos vaan kisoihin ilmottautuisivat. Onnea!

Meillä on nyt kotona kiirettä pitänyt, lampaat on keritty ja taloon muuttanut (toistaiseksi) yksi metsästä löytynyt kissakin. Tiput ja Kirsikan vasikka Nietos kasvaa hienosti. Kanojen talviasumus on seuraava siivouksen kohde, vaikka ulkona saavatkin toistaiseksi olla. Sähköposteihin en ole juurikaan ehtinyt vastailemaan, mutta eiköhän tässä lähiaikoina pidä siihenkin puoleen panostaa.
03.09.2016

Tänään onkin tuloksia tullut KK-pentujen osalta! Maarit ja Chico (PP Käsittämätön Kone) korkkasivat haku-uransa. Tottis 87p, hausta 167p ja esineistä 28p! Onnea 1-tuloksesta parivaljakolle! Hienosti lähti kisaura tässäkin lajissa käyntiin :)

Laura ja Kikka (PP Kikka Kolmonen) pyörähtivät TOKOn piirinmestaruuskisoissa ja voittivat VarPSin joukkueessa joukkuekultaa! Kikkakin teki oman osansa AVO1 tuloksella. Eli nyt on joko kisaoikeus voittajaan tai jatkaa avoimessa.

Onnea molemmille parivaljakoille! Hienoja olette!
31.08.2016

Laiskana en ole päivitellyt väliaikatietoja, mutta nyt on tullut jo niin paljon kaikkea, että pitäähän sitä vähän jotain kirjata. Bingo ja Kikka kävivät silmäpeilissä, Kikalla sama puutteellinen kyynelkanavan aukko mikä ennenkin, Bingolla ei mitään. Bingo ja Keno kävivät myös selkäkuvissa spondyloosin osalta, molemmilla SP0. Geenitesteistä on tullut tulokset Bingolle ja Kenolle TNS:n ja IGS:n osalta, molemmilla nämä normaalit. CEA:n tuloksia odotellaan vielä.

Pentupäiviä vietettiin viime viikonloppuna ja kivaa oli! Lauantaina otettiin tokoa Kivimäen Riitan koutsaamana, sunnuntaina ahkeroivat kasvatit agilitya Kurikan Tanjan johdolla. Lauantain myrsky pätkäisi meiltä sähköt, mutta onneksi on aggregaatti ja maailman paras mies! Ilta sujui syödessä ja höpöttäessä, jokunen jaksoi valvoa ja odottaa paljuun pääsyä.
30.07.2016

Paljon on taas päivittämättä! KK-pennut ovat tehneet hieman tuloksia tässä välissä :) Bingo on käynyt kaksissa agikisoissa, ensin neitokainen nousi kakkosiin ja sitten kolmannella kakkosen startillansa sai ensimmäisen nollansakin! Molemmilla puhtailla radoilla tuli lisäksi kirkkain sija, että tuota vauhtia tuntuu piisaavan.

Kikka puolestaan käväisi TOKOn SM-kisoissa AVOimessa luokassa kokeilemassa miltä tuntuu. AVO2 tuli tuliaisina kun liikkeestä istuminen nollaantui harmillisesti. Mutta eipä niin haittaa, kohti seuraavia kisoja sitten vaan kun ensin juoksu alkaa ja saadaan se hoideltua pois alta.

Me matkataankin varmaan taas Varkauteen ensi viikolla ja toivottavasti ehdimme näkemään Sigmaa samaisella reissulla (riippuu hieman minä päivänä joudumme kotia palaamaan). Huomenna näenkin Noitaa ja Piitä samalla kun mennään Roihun kanssa Hyvinkäälle rallykisoihin.
13.07.2016

Ja niin talo tyhjeni ja arki palasi. Kaikki pennut ovat uusissa kodeissaan. Pennuilla on omat sivutkin päiviteltynä kasvatit -osiossa.

Nyt sitten keskitymme Priiman kanssa paimennukseen (kunhan ehdimme!) ja Roihu jatkaa rallya. Tuittu napattiin viime viikon Varkauden reissulta kotia taas pitkästä aikaa :) mummeli ei oikein osannut arvostaa noita pentuja, vaikka Varkauden reissulla vain kaksi olikin enää mukana. Luultavasti otan myös hieman lomaa tästä some puolesta ja nautin kesästä (jahka se ensin alkaisi!). Elokuun lopussa nautitaan sitten Päkäpaimenen pentumiitistä ja näen varmaan kaikkia pikkuisiakin tuolloin. Lisäksi tässä on kuvagallerioiden remontti meneillään, siirrän kuvani kuvat.fi palveluun, sillä nykyinen galleria on hyvin hankala käytettävä isolla kuvamäärällä.
05.06.2016

Keno kävi eilen luonnetestissä humppailemassa, pisteitä +170 ja laukausvarma.

Osa-alueet menivät seuraavanlaisesti:
Toimintakyky: kohtuullisen pieni +1b
Terävyys: pieni, ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua +1a
Puolutushalua: pieni +1
Taisteluhalu: kohtuullinen +2a
Hermorakenne: hermostunein pyrkimyksin +1b
Temperamentti: vilkas +3
Kovuus: hieman pehmeä +1
Luoksepäästävyys: hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin +3
29.05.2016

Chicolla (PP Käsittämätön Kone) on nykyisin TK3 titteli nimen edessä, viime viikonloppuna Maarit ja Chico saivat sen kasaan pistein 307, lisäksi KP ja luokkavoitto! Paljon paljon onnea! Kikka (PP Kikka Kolmonen) sai puolestaan eilen TK1 pistein 175,5! Nyt on sitten pakkosiirto AVOon. Onnea Lauralle ja Kikallekin!

On näköjään unohtunut päivittää Roihun RTK2 tittelikin, jonka saimme 7.5. Nyt on sitten rallykisat hetkeksi sivussa, tarvis vähän reenata VOIttajaa varten...ehkä syksyllä sit taas kisaamaan.

Pennut kasvaa ja voi hyvin. Kuvia ja videoita on tullut aika ahkeraan laitettua blogiin ja kuvagalleriaan.
16.05.2016

Priiman ja Smashin pennut syntyivät 14.5, viisi poikaa ja kaksi tyttöä. Priima synnytti ilman sen suurempia ongelmia, yksi pennuista syntyi ilman kalvoja, mutta onneksi elossa, eikä tarvinnut sen suuremmin apuja. Toisella nartulla on valitettavasti häntämutka. Pentujen blogi ja kuvagalleria löytyvät pennut -sivuilta.

Silja kävi kisaamassa jälleen Roihun kanssa ja kotiintuomisina olikin H-AVA! Eli Roihu on nyt myös hyppyvalio! Onnea!

Bingokin oli kurvailemassa jälleen kisoissa ja toinen LUVA voittonollalla on nyt taskussa. Bingellähän on liuta jo näitä läheltä piti nollia ollut, mutta kyllä ne varsinaiset nollatkin sieltä näyttää tulevan! Onnea Tanja!
04.05.2016

Paljon Onnea 4v. Päkäpaimenen LL-pennuille! Niin ne vuodet vaan vierii...

Tänään kävimme Priiman kanssa tiineysröntgenissä laskemassa vähän kalloja ja ruotoja. Oma varovainen arvio oli 6-8 ja aika hyvin meni kun saldona oli seitsemän :) nyt vain toivomme, että kaikki sujuisi hyvin ja kaikki pennut olisivat terveitä ja elinvoimaisia. Tällä hetkellä pentukyselijöitä on sen verran paljon, että tulevat kodit toivottavasti löytyvät niiden joukosta. Kotisivuille tulee kuitenkin tietoa, jos pentuja on vapaana.
27.04.2016

Laura ja Kikka (PP Kikka Kolmonen) tokoilivat ALOssa pienen tauon jälkeen ja nappasivatkin 1-tuloksen pistein 171,5, onnea taitaville! Tämähän oli Lauran ja Kikan toinen koe ja toinen 1-tulos.

Samaisilta nurkilta tuli uutisia viikonloppuna, että Chico (PP Käsittämätön Kone) suoritti MH luonnekuvauksen. Syksyllä onkin ilmeisesti tarkoitus luonnetestiin mennä.

Chhainan (PP Korkojen Kera) selkä on nyt myös virallisesti lausuttu puhtaaksi myös spondyloosin osalta!

Ja Priima paisuu! Ruokailu on jaettu kahteen osaan ja pentunappula on tullut ruokavalioon mukaan. Tämän lisäksi Prii saa vielä raakaa ja lisukkeina kermaviiliä ja raejuustoa. Madotin koko sakin lisäksi viime viikolla. Tuittu lähtikin Varkauteen minun vanhemmilleni "pentulomalle", että saa olla riiviölaumalta rauhassa.
18.04.2016

Itä-Suomen vahvistuksilta Maaritilta ja Chicolta (Päkäpaimenen Käsittämätön Kone) tuli ilouutisia tokon saralta. Parivaljakko oli napannut VOI-luokasta voiton ja kp:n pistein 296! Ja taas saa kasvattaja olla ylpeä!

Paula ja Jokru (Päkäpaimenen Kahta Kauheampi) starttailivat 2-luokassa agissa ja nollat oli jo kovin lähellä! Miten musta tuntuu, ettei näillä kauaa nokka tuhise kakkosissakaan.

Meillä on sairasteltu, ensin Tero ja nyt Oililla ollut jo useamman päivän korkeaa kuumetta. Maileihin yritän vastailla parhaani mukaan, mutta viikon viivekkin on tällä hetkellä ihan normaalia, pahoittelen! Priima voi kuitenkin paksusti ;)
10.04.2016

Paula ja Jokru (Päkäpaimenen Kahta Kauheampi) kaahailivat eilen agilityssä kakkosiin!!! Onnea!

Roihukin kävi taas rallykisoissa, saaden 99p. AVOimesta luokasta. Eli enää yksi AVO-tulos, niin siirrymme VOIttajaan. VOIttajassa starttailemmekin sitten vasta kesällä, mahdollisesti vasta kun pennut ovat muuttaneet koteihinsa, riippuen hieman kuinka lähistöllä on kisoja.

Priima ottaa ilon irti tiineydestä ja siitä on kuoriutunut mukavuudenhaluinen kainaloinen. Ruoka uppoaa hyvin, eikä reenaaminen oikein jaksa kiinnostaa. Siksipä Priiman kanssa ei nyt oikeastaan tehdä mitään, ellei jossain välissä ehdittäisi vielä lampaille, mutta tämä näyttää aika epätodennäköiseltä. Perjantaina tuli kylmiöön erä sonnia taas ja paloittelenkin nyt pakkaseen pennuille vähän maisteltavaksi sydäntä, maksaa ja kieltä. Luitakin tietysti tulevat saamaan. Lammasta onkin pakkasessa jo odottamassa.
02.04.2016

Kasvattien omistajat ovat jälleen ahkeroineet agikisoissa! Kati ja Halo (Päkäpaimenen Kylmää Kyytiä) kävivät korkkaamassa kisauransa hyppyradalla pääsiäisenä ja heti tuli nolla! Hieno kisauran aloitus, onnea! Tänään sitten Paula ja Jokru (Päkäpaimenen Kahta Kauheampi) ahkeroivat voittonollan ja ovat nyt sitten yhden nollan päästä kakkosissa. Paljon paljon onnea!

Roihun kanssa käytiin kokeilemassa rally-tokossa AVOinta luokkaa ja kivastihan tuo meni näin vähällä treenillä. Pisteitä tais olla 85, joten 1-tulos tuli ja kahta uupuu enää.

Priiman astutuksesta on nyt kolme viikkoa ja elukka alkaa olemaan oma itsensä. Tosin ruokahalu on entisestään lisääntynyt. Mitään tiineyden merkkejä en ole erikseen edes yrittänyt kyttäillä, ne kun voisivat olla yhtä hyvin valeraskaudesta johtuvia. Kuitenkin luotan siihen, että tuo pieniin päin on :) joten hyvillä fiiliksillä nautimme keväästä ja suunnittelemme tulevaa!
23.03.2016

Käytiin heittämässä pieni Varkauden reissu tässä välissä ja nähtiin Kikkaa samalla. Kuvia tuli räpsittyä jonkin verran kun kelitkin suosi. Priima oli jälleen mukana, se on kyllä niin helppo matkakumppani ettei tosikaan! Mutta jospa nämä matkustelut olisivat nyt hetkeksi tässä ja nyt keskityttäisiin vaan treenailuun ja lepäilyyn.

Tekaisin Päkäpaimenen kennelille omat facebook-sivut, vaikka en kyseisestä paikasta ehkä niin perustakkaan. Meidän poppoon löytää siis täältä. Tulen silti tekemään oman pentublogin lähiviikkoina (tai ainakin ennen synnytystä) ja pennuille tehdään oma galleriansa tietysti.

Sain Kathalta upeita kuvia Priimasta meidän Saksan reissulta! Harmi kun tuota välimatkaa on hieman liikaa, että viitsisi useammin matkustaa koiriansa kuvauttamaan tuonne asti. Kuvat löytyvät kuitenkin täältä, kannattaa käydä kurkkaamassa.
15.03.2016

Eilen palasimme Priiman, Oilin ja Heinin kanssa Saksasta. Astutukset onnistuivat helposti ja nyt sitten vain jännäilemme toukokuun puoleen väliin saakka mitä maailmaan putkahtaa! Smash oli upea ja kieltämättä tuli olo, että ehkäpä kotia saattaisikin unohtua yksi pentu...mutta katsotaan nyt ensin mitä tuolta tulee. Kovasti itse odotan pentuetta ja toivon pentujen löytävän hyvät aktiiviset harrastuskodit.

Maarit ja Chico (Päkäpaimenen Käsittämätön Kone) kävivät tällä välin kisaamassa tokon voittajaluokassa ja nappasivat 1-tulokset pistein 292,5! Tällä tuloksella irtosi myös KP ja luokan voitto. Hurjan paljon onnea Maarit ja Chico!

Chhainan (Päkäpaimenen Korkojen Kera) silmät, polvet ja sydän tsekattiin viime viikolla virallisesti ja priimaa oli kaikki. Hieno homma!
01.03.2016

Priima aloitti juoksunsa, joten ensi viikolla matkaamme Saksaan. Liput on jo varattuina ja kovasti reissua jännitetään! Vielä on järjestettävääkin, mutta eiköhän kaikki jotenkin tässä selkiinny ennen ensi viikon reissua. Nyt vaan kaikki sormet ja varpaat ristiin, että kaikki menis hyvin!

Bea ja Chhaina nappasivat jälleen LUVAN ja vieläpä voittonollalla. Enää yhtä uupuu kolmosiin pääsystä. Onnea taitaville!

Priiman pallerot, KK-pentueemme, täyttivät jo kaksi vuotta! Mihin tämä aika menee? Onnea murusille ja pitkää ikää. Elokuussa sitten toivottavasti nähdään porukkaa pentumiitin merkeissä.
03.02.2016

Bea kisaili jälleen Chhainan ja Hoinan kanssa agikisoissa viime viikonloppuna. Chhain kanssa ensimmäinen nolla kakkosissa ja LUVA täten takataskuun. Onnea! Hoinan kanssa toinen rata kuulemma oikein kaunista ja vauhdikasta menoa, toinen oikeaa kaaosta. Ehkäpä se joskus vielä siitä!

Priima ei ole (onneksi!) vielä juoksuansa aloitellut, katsellaan milloinka päästään jännäilemään seuraavaa vaihetta. Minulle ja Oilille on passit anottuna, odotellaan, että saapuvat ärrälle. Hyvin pitäisi ehtiä kun ei ole vielä Priiman juoksuakaan kuulunut. Keno muutti saman tien varteen kuun alussa, joten nyt on Priimallakin oma tytär lähellä leikkikaverina! Ihan huippua! Ja mää pääseen varastamaan Kenoa useammin treeneihin ja lenkeille.
14.1.2016

Uudet sivut on nyt otettu käyttöön! Keskeneräisethän nämä ovat, mutta tärkeimmät osiot on tehty. Toivottavasti loputkin saadaan tässä kuukauden aikana pelittämään.

On meillä uutisiakin. Roihu starttaili alkuvuodesta vähän rally-tokossa. Tampereella 6.1 kahden kisan verran, joista 93p. ja 85p., Ylöjärvellä siiten 9.1 ja 92p., jonka myötä titteli RTK1 ja siirto AVOimeen luokkaan. Keväällä sitten jatkamme kisailua, kunhan ensin edes vähän tutustutaan uusiin liikkeisiin.