PÄKÄPAIMENEN ME UUTISET KOIRAT KASVATIT PENNUT KUVAT YHTEYSTIEDOT


UUTISET


Vuoden 2018 uutiset | Vuoden 2016 uutiset23.12.2017

Hyvää Joulua kaikille tasapuolisesti! Vuosi on ollut täynnä niin hyviä kuin huonojakin uutisia. Toivomme ensi vuodesta astetta parempaa ja tietysti niitä pentuja, jotka jäivät tänä vuonna toteutumatta.

Valitettavasti menetimme riveistämme yhden PP-pennun. Veeti (PP Pitäjän Paras) kuoli kotonaan vain viikko sitten. Veeti oli käynyt paria päivää aiemmin lääkärissä, jossa oli löydetty kasvain, jota ei saatu suolistosta poistettua kokonaan. Veeti pääsi kuitenkin kotia vielä toipumaan, mutta ei pieni poika jaksanut taistella pidempään enää vaan liittyi siskonsa Rillan seuraksi pilven reunalle nauttimaan kivuttomista päivistä. Osanotot Gitelle ja Jannelle, suuri kiitos ihanasta kodista.

Keno (PP Kauheen Kiva) kävi vuoden viimeisissä kisoissaan saaden RTK2 tittelin kasaan. Kenolla oli hieno vuosi, kaikki omat tavoitteeni täyttyivät (Keno 3-luokkaan agilityssä ja rallysta RTK2 lisäksi näyttelyssäkin pyörähdettiin saaden se EH). Näiden lisäksi Susanna tahkosi TK1:n Kenolle. PK-puoli jäi BH:ta lukuunottamatta kokeilematta, mutta jospa vielä joskus? Nyt kuitenkin toivon vain, että pentuprojekti onnistuisi ja saisimme pieniä hönöjä läjän.

Urho (PP Luojan Lykky) kävi nappaamassa toisen hyväksytyn tuloksen rallytokon AVO-luokasta! Enää yksi, niin tarvii viimeistään alkaa oikealla seuraamista treenaamaan.

Bingo (PP Käry Kävi) meni ja nappasi ensimmäisen SERTinsä hypäriltä! Nyt vaan lisää nollia ja SERTejä kasaan, niin saadaan useampikin valiokello tikittämään ;) olen hirmuisen onnellinen, että vihdoinkin Tanjalla ja Bingolla natsasi myös kisoissa yhteen.

Myös Jokru (PP Kahta Kauheampi) nappasi myös ensimmäisen nollansa 3-luokassa, joten "SM-tili" on avattu myös heillä. Onnea Paula ja Jokru!

Kenon tuleva pentue on nyt julkaistu kotisivuillakin ja innolla odotetaan! Boogie on aivan mahtava uros ja odotankin pentueesta varsin mukavia harrastuskoiran alkuja! Toivon niin kovasti ensi vuoden pentusuunnitelmien toteutuvan ja taas parin vuoden tauon jälkeen talossa vipeltävän pieni tassuja. Moni on kysellyt Priiman mahdollisesta jalostuskäytöstä, mutta se ei ole missään nimessä ajankohtaista ainakaan vuoteen, jos silloinkaan. Katselen ensin rauhassa mitä tämä kevät tuo tullessaan ja syksy muunkin elämän puolesta :)


16.11.2017

Viimeisten kuukausien kootut tulokset!

Keno (PP Kauheen Kiva) on ollut ahkerana! Näyttelyssä pyörähdimme ja saimme EH:n, joten missiura oli tässä Kenon osalta. Keno kisasi tässä muutamana viikonloppuna agissa ja kolmesta kisasta sitten saimme nousunollat kasaan ja täten Keno on kolmosluokkalainen :) ja näiden lisäksi Keno on kisannut pari kertaa rallyssa AVOssa, saaden pisteitä 93 & 95, yksi tulos siis puuttuisi tästäkin lajista, että saataisiin uusi koulari. Katsotaan ehditäänkö tämän vuoden puolella vielä kisoihin, ensi vuodelle en ajatellut lisenssiä ostaa.

Urho (PP Luojan Lykky) on myös tahkonnut tuloksia rallyssa, saaden RTK1 tittelin ja tämän lisäksi yhden hyväksytyn AVO -tuloksen ja piakkoin on lisääkin odotettavissa!

Chhaina (PP Korkojen Kera) nappasi yhden nollan agilityn 3-luokassa, joten SM-kisojen nollat kerääntyvät kasaan hiljalleen :)

Pii (PP Mieletön Moottori) kävi ensimmäisissä tokokokeissaan ja sai 3-tuloksen (pisteitä 129,5).

Jahka ehdin, niin pentusivutkin päivittyvät lähiaikoina! Kiinnostuneet voivat siis pysytellä linjoilla.


12.09.2017

Nyt kun on kesä lomailtu ja hoidettu asioita, on aika palata koirarintamallekin takaisin. Pahoitteluni kaikille, keille en ole ehtinyt viesteihin vastaamaan. Asia on kuitenkin työn alla! Toivottavasti en nyt unohda päivitellä uutisiin mitään kauhean tärkeätä kun sivut laahaavat pahasti perässä...

Aloitellaan uutiset Päkäpaimenen ensimmäisellä valiolla! Chicosta (PP Käsittämätön Kone) tuli TVA kolmella peräkkäisellä 1-tuloksella ja ensimmäisestä näyttelystäkin tuli heti tarvittava H! Paljon, paljon onnea!

Tällä välin on tehty myös agilityssä luokkanousuja useampikin :) Halo(PP Kylmää Kyytiä) ja Jokru (PP Kahta Kauheampi) kisaavat nykyään 3-luokassa ja Keno (PP Kauheen Kiva) 2-luokassa! Onnea kaikille!

Lisäksi Keno sai TOKOn SM-joukkuekisassa viimeisen 1-tuloksen ALOssa ja täten TK1 tittelin, Urho (PP Luojan Lykky) puolestaan kävi TOKOn piirinmestaruuksissa hakemassa joukkuehopeaa ja AVO1 tuloksen! Urho on myös aloitellut uraansa rallytokossa ja ekoista kisoista tuli 98p. ja 3. sija. Onnea!

Jokru on agilityn lisäksi suorittanut BH:n hyväksytysti! Tästä on hyvä jatkaa vaikka PK-puolelle uraa! Onnea!

Bingo (PP Käry Kävi) kävi misseilemässä vesisateessa ja sai kun saikin H:n, joten taisi olla ensimmäinen ja viimeinen näyttely tältä koiralta. Tuomari tykkäsi Bingosta kovasti ja arvostelu oli varsin hyvä!

Pii (PP Mieletön Moottori) suoritti puolestaan Nose Work hajutestin hyväksytysti, joten nyt on ovet avoinna kisoihin tästä lajista! Hienoa!

MM-pentujen luustokuvaustulokset löytyvät niiden omilta sivuilta. Kaikki muuten ok, mutta Noidalla B/C lonkat, mikä oli harmittava uutinen. Muuten oli kaikilla kaikki ok, mikä on tietysti ihana uutinen!

Priiman silmät peilattiin puhtaiksi, joten tämän puoleen ei ole estettä, jos kolmansia pentuja harkitsisin sille. Tämä ei kuitenkaan ole toistaiseksi ajankohtaista.
08.05.2017

Bingolle ei pentuja tänä vuonna, enkä tiedä ehditäänkö Bingoa astuttamaan uudelleen, sillä sijoitussopimus päättyy Bingon täyttäessä 4v.

Mutta iloisempiin uutisiin! Perjantaina Urho (Päkäpaimenen Luojan Lykky) ja Keno (Päkäpaimenen Kauheen Kiva) suorittivat hyväksytysti BH:n! Onnea!

Eilen Kenon nimen eteen lisättiin myös RTK1-titteli kun kisasin kolmannen kerran Kenon kanssa rallyssa. Jatkamme varmaankin seuraavaan luokkaan jossain välissä, tarvis vaan vähän reenatakkin ;)

Lauantaina saapui laumaan myös uusi jäsen, Kiusa, josta pitäisi tulla isona pätevä paimenkoira! Toivotaan, että näin todellakin on ja että Kiusis olisi terve kakara.
17.04.2017

Chico (Päkäpaimenen Käsittämätön Kone) kisasivat ensimmäistä kertaa EVL:ssa perjantaina ja nappasivat heti 1-tuloksen pistein 262!

Tänään tulikin tuloksia urakalla KK-pentujen osalta! Agilityrintamalla Chhaina (Päkäpaimenen Korkojen Kera) saivat viimeisen tarvittavan nollansa (joka oli myös voittonolla!) ja siirtyivät 3-luokkaan kisailemaa!

Tokopuolella Jokru (Päkäpaimenen Kahta Kauheampi) ja Paula saivat 276p. ja AVO1-tuloksen (sijoittuen toisiksi)! Keno (Päkäpaimenen Kauheen Kiva) oli samoisissa kisoissa, tosin luokkaa alempana ja nappasi ALO1-tuloksen pistein 197, jonka lisäksi sai kunniapalkinnon ja sijoittuivat myös toisiksi!

Onnea kaikille! Kasvattajan näkökulmasta ei hullumpi Pääsiäinen tänä vuonna!
12.03.2017

Kenolle (PP Kauheen Kiva) toinen LUVA eilisistä agikisoista ja jälleen palkintopallilla (2. sija). Kolme viikkoa sitten toinen hyväksytty tulos (98/100p.) rallyn alokkaasta, siitäkin puuttuisi enää yksi tulos, että pääsisi avoimeen luokkaan ja hihnasta eroon. On tuo Keno vain mainio kisakumppani!

Jokru (PP Kahta Kauheampi) kävi tokokokeessa alkuviikosta ja harmillisesti paikkaistuminen valui maahan ja lopulta 2-tulos. Mutta uutta putkeen vaan!

Sigma (PP Matkalla Maineeseen) oli meillä tuossa maaliskuussa viikon hoidossa ja kaikki meni (melkein) mallikkaasti ja kotia palautettiin väsynyt poika.

Päkäpaimenen seuraava pentumiitti on tämän kuun lopussa (29.-30.4) ja siellä näkee niin Bingoa kuin Kenoakin, sekä muita sukulaiskoiria, jos haluaa tulla tutustumaan!
12.03.2017

Susanna ja Keno (PP Kauheen Kiva) aloittelivat eilen tokouraansa. Keno teki tasaisen hienosti töitä alusta loppuun ja pisteitä kertyi 179,5, jolla pääsi 2. sijalle (8 koiran koe). Hirmuisen paljon onnea! Tämähän oli molemmille ensimmäinen tokokoe ikinä, joten aika kivasti lähti ura käyntiin!

Minä kävin viime viikonloppuna Kenon kanssa rallykisoissa, vaikka mentiinkin aika kylmiltään, niin tulos tuli. Tehtiin yksi -10 virhe (jota en tajunnut radalla) ja pari pienempää, joten pisteitä jäi vielä 87. Ei huonosti koiran kanssa, joka ei ollut kylttejäkään nähnyt ennen kisoja...kaitpa sitä voisi tuon ilmoittaa pariin muuhunkin kisaan ja sitten reenata, jos haluaa AVOon osallistua myöhemmin.
23.02.2017

Kuukaudet vilahtelevat nopeaan ja päivityksiä ei ole tullut tänne puolelle tehtyä. Tämä tarkoittaa lähinnä sitä, ettei mitään maata mullistavaa ole tässä välillä tapahtunut.

Paula ja Jokru kisasivat lauantaina TOKOn AVOimessa toista kertaa ja upeasti meni! 297p, KP ja luokkavoitto! Hurjan paljon onnea! Agissakin on mennyt lujaa parilla, mutta se viimeinen nolla antaa odotuttaa itseään, että kolmosiin pääsisi kisailemaan.

Kenon kanssa aloiteltiin agiuraa tuossa kans ja toisista kisoista eka LUVA ja minun ihmeekseni hypäriltä. Jatkamme tästä sitten taas joskus kun siltä tuntuu. Meillähän ei kiire ole ja Kenolla on selvästi alkuvuoden juoksun jälkeen sellainen innottomampi kausi meneillään, joten vauhtia ei löydy tottumaani tyyliin.